ပင္မစာမ်က္ႏွာ ျမန္ျပည္သတင္း နိဳင္ငံတကာသတင္း ဓာတ္ပံု ဗီဒီယို ေဆာင္းပါး ၀တၱဳ ကဗ်ာ ဟာသ ျမင္ကြင္း ပ်ဳိး

Thursday, November 26, 2009

ေရႊျပည္နန္း သနပ္ခါး”ကို ဖိလစ္ပိုင္က ဆုခ်ီးျမႇင့္


သန္းထိုက္ဦး
ဖိလစ္ပုိင္ႏိုင္ငံမွ ေပးေသာ ၂၀၀၈ ခုႏွစ္ အရည္အေသြးဆိုင္ရာ 2008 Global Excellence Awards (GEA)ႏွင့္ ၂၀၀၉ ခုႏွစ္ သံုးစြဲသူ အႀကိဳက္ 2009 People's Choice Awards ဆု တို႔ကုိ ျမန္မာႏိုင္ငံရွိ “ေရႊျပည္နန္း” သနပ္ခါး ကုမၸဏီအား ခ်ီးျမႇင့္ လိုက္သည္။

အဆိုပါ ဆုမ်ားအား လက္ခံရရွိသည့္ အခမ္းအနားကုိ ရန္ကုန္ၿမိဳ႕ ဆီဒိုနား ဟိုတယ္တြင္ ယမန္ေန႔က က်င္းပခဲ့ၿပီး၊ ဖိလစ္ပိုင္ ႏိုင္ငံ မွ ၎တို႔၏ ကိုယ္စားလွယ္ကုိယ္တိုင္ လာေရာက္ေပးအပ္ေၾကာင္း ရန္ကုန္ၿမိဳ႕ ေရႊျပည္နန္း ကုမၸဏီမွ တာ၀န္ရွိသူ တဦးက ေျပာသည္။

“က်ေနာ္တို႔ ဖိလစ္ပုိင္မွာ သနပ္ခါးကုိ ျဖန္႔ခ်ီဖို႔အတြက္ ကုိယ္စားလွယ္ထားတယ္၊ သူ႔နည္း သူ႔ဟန္နဲ႔ ေရာင္းတယ္၊ ေရာင္းရင္းနဲ႔ သူတို႔ ဖိလစ္ပုိင္မွာရွိတဲ့ ဒီဖိလစ္ပုိင္ လူမ်ဳိးေတြက ႀကိဳက္လို႔ဆိုၿပီး သူတုိ႔က ဒီ သနပ္ခါးဟာ ေကာင္းတယ္လို႔ အသိအမွတ္ျပဳ ခံရလို႔ အဲဒါေၾကာင့္ ဒီဆုကုိ ရတယ္”ဟု ၎က ဆိုသည္။

ျမန္မာႏိုင္ငံမွ ထုတ္လုပ္ေသာ ေရႊျပည္နန္း သနပ္ခါးမ်ားကုိ ထုိင္း၊ ဖိလစ္ပုိင္ ႏွင့္ မေလးရွားႏိုင္ငံတို႔တြင္ ေရာင္းခ်လ်က္ရွိၿပီး၊ ကုိရီးယာႏိုင္ငံသို႔ တင္သြင္းရန္ စီစဥ္ထားေၾကာင္းသိရသည္။ ၎ သနပ္ခါးႏွင့္ ေရေမႊး အပါအ၀င္ စသည့္ အသံုးအေဆာင္ ပစၥည္း အမ်ဳိးအစား ၂၀ ခန္႔ ထုတ္လုပ္လ်က္ရွိေၾကာင္း သိရသည္။

ယင္း GEA သည္ ဂုဏ္သိကၡာရွိေသာ ႏုိင္ငံတကာဆုတခု ျဖစ္ၿပီး အဆင့္မီ အလွကုန္ထုတ္လုပ္သူမ်ား၊ ကုမၸဏီမ်ား၊ လူမ်ားႏွင့္ သက္ဆိုင္ေသာ လုပ္ငန္းမ်ား၊ ေဖ်ာ္ေျဖေရးလုပ္ငန္းမ်ားကို ခ်ီးျမႇင့္ေပးျခင္းျဖစ္သည္။ ၎ GEA ဆုသည္ ၁၉၉၃ ခုႏွစ္က စတင္ တည္ေထာင္ခဲ့သည့္ ၁၅ ႏွစ္သက္တမ္းရွိၿပီျဖစ္ေသာ Asia Pacific Awards ( APEA ) ဆုမွ ခြဲထြက္လာေသာ ဆုျဖစ္သည္။

သက္တမ္း ၁၈ ႏွစ္ခန္႔ရွိ ေရႊျပည္နန္း ကုမၸဏီသည္ ထိုကဲ့သို႔ ျမန္မာ့သနပ္ခါး အား ကမၻာႏွင့္ မိတ္ဆက္ေပးရန္အတြက္ ရိုးရာအလွကုန္ ျပခန္းကို ပုဂံတြင္ ဖြင့္လွစ္ခဲ့ၿပီး ယင္းျပခန္းတြင္ ျပသရန္အတြက္ ႏွစ္ေပါင္း ၁၀၀ ရွိ ရွားပါးသနပ္ခါး အပင္ႏွင့္ ေသြးရန္အတြက္ ေက်ာက္ျပင္ကုိ ၁၉၉၉ ခုႏွစ္က ျမန္မာျပည္တ၀န္း လုိက္လံစုေဆာင္းခဲ့ေၾကာင္း သတင္းမ်ား ေဖာ္ျပခ်က္ မ်ားအရ သိရသည္။

ထို႔အျပင္ ျမန္မာ့သနပ္ခါးသည္ ကမာၻလွည့္ ခရီးသြားမ်ားကို ဆြဲေဆာင္ႏိုင္ၿပီး ျမန္မာႏိုင္ငံေရာက္ ခရီးသြားမ်ားအတြက္ ၀ယ္ယူၾကသည့္ အလွကုန္ တမ်ိဳးလည္း ျဖစ္သည္။

No comments:

Post a Comment